Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Често поставувани прашања

Често поставувани прашања

Колку често се објавуваат нови работни места на оваа страница?
Штом ќе се појави потреба. Корисно е редовно да ја посетувате оваа страница за да бидете сигурни дека нема да пропуштите ниту една нова можност.
Дали можам да се пријава м со пошта?
Ве молиме сите пријави да ги доставите преку мрежата. За Вас тоа е најдобриот начин да бидет земени во предвид за која било сегашна или идна позиција.
Кои се придобивките за мене доколку ги пријавам своите податоци?
Toа значи дека ќе бидете во можност да се пријавите на испразнетите места без потреба своите податоци секој пат повторно да ги внесувате. Исто така, ќе можете да ги одржувате и ажурирате своите податоци кога и да посакате, како и да ги сочувате претходните пребарувања до кои можете побрзо да пристапите.
Колку време ми е потребно за да се регистрирам или за да аплицирам за работа?
Постапката за регистрација не би требало да трае подолго од 10 минути. Колку повеќе информации ќе внесете, толку полесно ќе биде да се најде испразнетото место кое ќе Ви одговара и поради тоа Ве молиме посветете време и обезбедете колку што е возможно повеќе податоците да бидат точни и комплетни.
Кој има пристап до моите податоци откако ќе се регистрирам?
Вашите податоци можат да ги видат исклучиво лицата кои се во Nestlé задолжени за вработување, како и линиските менаџери кои се одговорни за испразнетото место за кое се пријавувате.
Како да знам дека сте ја примиле мојата апликација?
Веднаш штом ќе се регистрираат Вашите податоци, ќе добиете потврда преку мрежата.
На кој начин ќе ме контактирате?
Доколку се пријавите преку мрежата и ја наведете својата е-пошта адреса, ќе Ве контактираме преку пораки. Ве молиме внесете точна е-пошта адреса и редовно проверувајте дали има пристигнати пораки.
E-пораката што сте ја испратиле не се прикажува правилно во мојот налог на е-пошта. Што треба да направам?
Бидејќи различни провајдери на е-пошти користат различни ширини на приказ, информациите кои ќе ги испратиме може да изгледаат чудно, како да не се правилно форматирани. Доколку е таков случај, Ви предлагаме промена на поставките во Вашиот налог на е-пошта. Доколку користите Hotmail, изберетe Select Option, Mail Display Settings и прилагодете line width нa 132. Во Yahoo, кликнете на Mail Options, General Preferences и прилагодите Screen Width na 99.
Што содржи постапката на ангажирање?
Постапката се разликува во зависност од позицијата. По приемот на Вашата пријава, се анализира Вашиот профил и се споредува со очекуваниот профил кој се бара за таа позиција. Потоа ќе Ве контактира некој од нашата служба за вработување. Следната фаза може да содржи серија разговори со службата за човечки ресурси и, ако ги задоволувате критериумите, разговори со соодветните линиски менаџери. Tреба да се напомене дека се гледа и како потенцијално ќе се вклопите во нашата култура, како и Вашите достигнувања и мотивација.

Market:North East Africa Region (NEAR)
NBS Cairo
E-mail: [email protected]
Phone External: 02 261 46 809 / 0226146710

Каде се врши разговорот?
Ние ќе Ви доставиме распоред на датум и време во кој ќе биде наведено местото на разговор.
Дали добивам повратна информација за разговорот кој е воден со мене?
Ние ги цениме Вашето време и напор што ќе ги издвоите за да разговарате со нас и по разговорот ќе добиете известување.
Доколку не бидам избран за тоа место, дали можам да се пријавам за друго работно место?
Да, новите работни места се објавуваат секој ден.
Се обидувам да пристапам до системот и да добијам порака за грешка?
Проверете ги минималните системски барања. Возможно е да треба да преземете некој софтвер кој е потребен за правилна работа.