Sort by
Sort by

За време на детството и адолесценцијата, кога телото минува низ бројни промени и интензивно расте и се развива, особено се важни правилната исхрана и адекватниот внес на хранливи материи. Во овој период потребно е внимателно да се планира исхраната за да ги задоволи сите потреби на организмот во развој, но и за правилно обликување на навиките во исхраната. Навиките во исхраната стекнати во детството остануваат цел живот и имаат големо влијание врз здравјето и евентуалниот развој на хронични болести во зрелата возраст.