Sort by
Sort by

За нас

Нашата мисијa


Мисија на компанијата Nestlé е унапредување на квалитетот на животот и придонес за поздрава иднина. Сакаме да помогнеме во обликувањето на подобар и поздрав живот. Исто така, сакаме да ги инспирираме луѓето да живеат поздрав живот. На тој начин ѝ придонесуваме на општествената заедница, и обезбедуваме долгорочен успех на нашата компанија.

about_us.jpgНашите цели


Дефиниравме три сеопфатни цели кои планираме да ги оствариме до 2030. година. Тие цели го насочуваат нашето работење и се во склад со целите на одржливиот развој на Обединетите нации.

Color Box Html
Обединетите нации
Да им се помогне на 50 милиони
деца да живеат поздрав живот


Color Box Html
Преку нашето работење да се зголеми животниот стандард на
30 милиони лица


Color Box Html
Да се стремиме кон
нулто влијание
врз загадување на околината
Нашата историја


Сакаме да обликуваме подобар и поздрав свет. Нашата мисија беше создадена пред повеќе од 150 години кога Хенри Нестле произведе детски житарици и токму на тој начин беше спасен детски живот.Нашите вредности


Нашите вредности се одразуваат во начинот на кој работиме. Нашата работа се темели на почитувањето на законите, на транспарентноста, те на почитувањето на нашите работници и на нашите деловни партнери.Прочитај повеќе за нашите деловни принципи.

portion-size-feed.jpg