Sort by
Sort by

Историја Nestlé

За нас

Nestlé е светски лидер во производство на храна и пијалаци. Имаме повеќе од 2000 глобални и локални брендови, и присутни сме во 191 земја низ целиот свет.

Во согласност со нашиот слоган "Добра храна, добар живот", го подобруваме квалитетот на животот и придонесуваме за поздрава иднина. Добар однос со потрошувачите е изворот на нашиот одржлив финансиски успех и начинот на кој добиваме доверба и ја одржуваме водечката позиција на пазарот. Врз основа на сигурна стратегија на исхрана, здравје и благосостојба, нашата компанија обезбедува одржлива вредност, како на краток, така и долгорочен план.

Нашата мисијa

Мисија на компанијата Nestlé е унапредување на квалитетот на животот и придонес за поздрава иднина. Сакаме да помогнеме во обликувањето на подобар и поздрав живот. Исто така, сакаме да ги инспирираме луѓето да живеат поздрав живот. На тој начин ѝ придонесуваме на општествената заедница, и обезбедуваме долгорочен успех на нашата компанија.

Нашите цели

Дефиниравме три сеопфатни цели кои планираме да ги оствариме до 2030. година. Тие цели го насочуваат нашето работење и се во склад со целите на одржливиот развој на Обединетите нации. Обединетите нации Да им се помогне на 50 милиони деца да живеат поздрав живот Преку нашето работење да се зголеми животниот стандард на 30 милиони лица Да се стремиме коннулто влијание врз загадување на околината

Нашата историја

Сакаме да обликуваме подобар и поздрав свет. Нашата мисија беше создадена пред повеќе од 150 години кога Хенри Нестле произведе детски житарици и токму на тој начин беше спасен детски живот.

Нашите вредности

Нашите вредности се одразуваат во начинот на кој работиме. Нашата работа се темели на почитувањето на законите, на транспарентноста, те на почитувањето на нашите работници и на нашите деловни партнери.Прочитај повеќе за нашите деловни принципи.

Корпоративни принципи на работење на Nestlé

Color Box Html
Обединетите нации
Да им се помогне на 50 милиони
деца да живеат поздрав живот


Color Box Html
Преку нашето работење да се зголеми животниот стандард на
30 милиони лица


Color Box Html
Да се стремиме кон
нулто влијание
врз загадување на околината


Nestlé numbers