Sort by
Sort by

Пристапност

Nestlé S.A. е посветена на транспарентноста на информациите и на комуникацијата. Се обидовме да ја осмислиме и креираме оваа веб-страница за да ја направиме пристапна за луѓето кои користат читачи на екран и помошни технолошки уреди во согласност со приоритетите „АА“ од  Насоки на Иницијативата за пристап на Веb (ИПВ/WAI). на веб-конзорциумот во целиот свет

Ќе продолжиме да ја проверуваме нашата веб-страница, така што ќе остане во согласност со ИПВ- насоките за пристапност до „АА“. Ако поради некоја причина имате проблеми со пристап до содржината, контактирајте со нас.

Nestlé - линкови

Надворешните линкови ќе ве одведат до други страници во светот на Nestlé  – сите не се достапни, а вие треба да ги очекувате страниците што ја имаат таа изјава.

Копчиња за пристап /Access keys/

Копчињата за пристап ќе ве однесат на најчесто користените страници на Страницата без да имате потреба да го користите вашиот глушец. За да ги користите, држете го притиснато копчето Alt (PC) или Ctrl + Alt (Mac), а потоа едно од копчињата наведени подолу. Во некои прелистувачи можеби ќе треба да притиснете Еnter за да го потврдите вашиот избор. Од овие страници треба да имате пристап до сите други страници на Страницата со користење на копчето Тab за движење помеѓу линковите.

На оваа Страница функционираат следните копчиња за пристап:

 • Копче за пристап 1 – Почетна страница
 • Копче за пристап 2 - Помош
 • Копче за пристап 3 - Пребарување
 • Копче за пристап 4 – Контактирајте со нас
 • Копче за пристап 5 – Мапа на Страницата
 • Копче за пристап 6 – Известување за приватност
 • Копче за пристап 7 – Услови за користење

Промена на поставките /settings/ на вашиот компјутер

Со промена на поставките на вашиот компјутер, можете да го прилагодите менито за да одговара на вашите потреби. На пример, можете да ја вклучите шемата со висок контраст на бои или да ја зголемите големината на фонтот (видете подолу). Но, постојат многу повеќе промени што можете да ги направите за да го подобрите начинот на кој ја гледате, слушате или користите нашата веб-страница.

За комплетен водич и упатства чекор по чекор за тоа како да ги промените поставките за пристапност на вашиот компјутер, паметен телефон или таблет, посетете: Мој компјутер мој начин

Контраст

Windows

 • За вклучување на шемата со висок контраст, притиснете и држете лев Alt + лев Shift + Print Screen
 • За да ја исклучите шемата со висок контраст, притиснете и држете лев Alt + лев Shift + Print Screen

Mac

 • За да ја вклучите шемата со висок контраст, притиснете и држете Cmd + Option + Control + Comma (,)
 • За да ја исклучите шемата со висок контраст, притиснете и држете Cmd + Option + Control + Full Stop (.)

Големина на фонт

PC

 • За зумирање, зголемување на големината, притиснете и држете Ctrl додека притискате +
 • За зумирање, зголемување на големината, притиснете и држете Ctrl додека притискате -
 • За враќање во нормална големина, притиснете и држете Ctrl додека притискате 0

Mac

 • За зумирање, за зголемување на големината, притиснете и држете Cmd додека притискате +
 • За зумирање, за намалување на големината, притиснете и држете Cmd додека притискате -
 • За враќање во нормална големина, притиснете и држете Cmd додека притискате 0

JavaScript

За да имате потполно искуство на нашата страница, морате да имате овозможено JavaScript во поставките на вашиот прелистувач. JavaScript е програмски јазик што овозможува правилно функционирање на интерактивни и динамички функции на нашата веб-страница.

Повеќето пребарувачи доаѓаат со веќе овозможен JavaScript. Меѓутоа, ако поради некоја причина JavaScript е оневозможен, вие можете да го овозможите со промена на поставките на вашиот прелистувач. За да дознаете како, посетете ја веб-страницата на вашиот пребарувач и побарајте „овозможете JavaScript“.