Sort by
Sort by

NESTLÉ ПРЕДЛОГ ЗА ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА КОЛАЧИЊА

Ова известување за колачиња важи за сите Nestlé веб страници и мобилни апликации („Nestlé страница”).

1. Што се колачињата?

Колачиња се мали текстуални датотеки, кои веб страницата којашто ја посетувате ги складира на Вашиот компјутер. Потоа, колачињата при секоја следна посета, се праќаат назад на веб страницата од каде што потекнуваат или на друга веб страница којашто ги препознава тие колачиња. Тие се користат за да може веб страницата да работи или да работи поефикасно, како и за да им обезбедат информации на сопствениците на веб страницата.

Ние го користиме терминот „колачиња" во ова Известување за да ги покриеме и сите слични технологии, како што се веб-светилници SDK, датотеки за евиденции, ознаки на пиксели.

2. Кои видови на колачиња се користат на Nestlé страниците?

Можете да видите кои колачиња се користат на оваа веб-локација со кликнување на врската „Поставки за колачиња“ во долниот лев агол на веб-локацијата

Нa Nestlé страниците ги користиме следниве видови на колачиња:

Категории на колачиња

  1. Строго неопходни колачиња

Oвие колачиња се неопходни за функционирањето на веб страницата и не можат да бидат исклучени во нашите системи.     Тие обично се поставуваат само како одговор на дејствијата направени од вас кои претставуваат барање за услуги, како што се поставување на вашите параметри за приватност, најавување или пополнување формулари.

б) Колачиња за функционалност

Овие колачиња и овозможуваат на веб-страницата да обезбеди подобрена функционалност и персонализација. Тие може да бидат поставени од нас или од трети лица даватели на услуги. Колачињата за функционалност овозможуваат запомнување на вашите преференци кога се движите на страницата и ги користите нашите функции, како што се регистрацијата, најавувањето, јазикот, локацијата и омилените производи. Ако ги оневозможите овие колачиња, одредени делови од веб-страницата нема да функционираат правилно за вас. Кога прелистувате на нашите сајтови, овие колачиња ќе ги запомнат вашите преференции (како вашиот јазик или локација) и другите информации што ќе одберете да ни ги дадете, за да го прилагодиме вашето искуство и да го направиме порелевантно и лично за вас.

в) Колачиња за изведба

Овие колачиња ни овозможуваат да броиме посети и извори на сообраќај за да можеме да ги мериме и подобриме перформансите на нашата страница. Тие ни помагаат да измериме и анализираме како ги користите нашите веб-страници, апликации и мобилни платформи, за да знаеме кои страници се најмногу и најмалку популарни и да видиме како посетителите се движат низ страницата за да ја подобриме нејзината функционалност и вашето искуство.

г) Колачиња за таргетирање

Овие колачиња се користат за доставување реклами релевантни за вас. Тие исто така го ограничуваат бројот на прикажувања на една реклама и ни помагаат да ја измериме ефективноста на нашите маркетинг кампањи. Информациите добиени преку овие колачиња може да ги користиме и за да ви понудиме реклами кои може да ве интересираат врз основа на вашето претходно онлајн однесување. Исто така, овие информации може да ги споделиме со други страни, вклучувајќи ги и нашите партнери.

д) Колачиња од социјалните мрежи

Овие колачиња се користат од социјалните медиуми додадени на нашата страница за да ви овозможат да споделувате содржина со вашите пријатели и мрежи, на пр. со користење на копчето за споделување на социјални медиуми на страницата на Nestle. Социјалната мрежа ќе забележи дека сте го направиле ова. Оваа информација може да биде поврзана со таргетирање/рекламни активности.

 

3. Управување со Вашите преференции преку колачиња

Можете да ги проверите и промените поставките за колачиња за оваа веб-локација во секое време со кликнување на врската „Поставки за колачиња“ во долниот лев агол на веб-локацијата.

Нема потреба да дадете дозвола за колачињата да користат или да се движат низ многу делови на Nestlé страниците, иако можеби нема да имате пристап до сите функции на Nestlé страниците доколку не ги прифатите колачињата. Треба да се погрижите поставките на вашиот уред да ги одразуваат вашите параметри за колачиња. Можете исто така да го поставите вашиот прелистувач да ве предупредува пред да прифатите колачиња или да го поставите да ги одбие.

4. Aжурирање на известувањата

Го задржуваме правото на измена и исправка на ова Известување. Ве молиме за повеќе нови и дополнителни информации повремено да ја проверувате оваа страница. Ние ќе ги обновиме содржините на Nestlé страниците и по потреба, за сите промени ќе Ве известиме преку е-пошта.

5. Политика за приватност

За повеќе информации за тоа како ги користиме Вашите податоци (вклучувајќи ги податоците за контролорите), Ве молиме погледнете го нашето Известување за приватност.

Oва Известување за колачиња последен пат беше ажурирано на октобар 2023. година.