Sort by
Sort by

Студенти и дипломци

students-graduates-article-header

 

Можности за развој

Ние размислуваме како иноватори. Ја прифаќаме различноста. Работиме агилно. И со околу 270.000 вработени во 186 земји, ние сме од таков обем што можеме позитивно да влијаеме на животите на луѓето. Затоа, ако сакате тоа што го правите да има некакво влијание, Nestlé ви нуди инспиративни можности на почетокот на вашата кариера низ целиот свет.


Клучни програми

Internship
careers-apprenticeship-half-new
careers-rd-phd-program

Програма за докторски PhD студии во Истражување и развој

Покрај тоа што помага да се обучи следната генерација научници, Програмата во областа за истражување и развој им овозможува на студентите да се здобијат со вештини и компетенции што им се потребни за спроведување независни експериментални истражувања во различни прехрамбени дисциплини: наука за материјали, безбедност и квалитет, пакување, одржливост, како и исхрана и здравје.

Програмата е достапна на локациите за истражување и развој на Nestlé ширум светот и опфаќа две патеки.

Студентот може да ја следи екстерната PhD програма која се заснова на истражувачка соработка помеѓу компанијата Nestlé и некоја академска институција домаќин со кратко поставување во компанијата Nestlé. Во втората внатрешна патека, студентот останува поврзан со академската институција, но е ангажиран како вработен во компанијата и е заеднички надгледуван од страна на екстерниот академски професор и научниците од компанијата Nestlé.

Достапност: Глобалнo

Oстанати програми

Nesternship програми

Nesternship програмите претставуваат ’полу-виртуелно’ платено стажирање каде што работите на проекти на Nestléво реален живот од сопствена локација. Тие ќе ви помогнат да ги подобрите своите дигитални вештини, вашиот претприемнички дух, како и вашата агилност да се носите со различни ситуации. Програмите Nestership се додадена вредност на редовното стажирање во Nestlé, така што можете да работите и во нашите простории кога е потребно.

Достапност: Европа, Блискиот Исток, Африка, Океанија, Азија

careers-nesternship-wide

 

Program obuke za menadžere

Се состои од три елементи – искуство, вмрежување и образование – оваа програма која трае од 18 до 24 месеци е дизајнирана да ги развие луѓето како идни лидери во компанијата Nestlé. Тоа е имерзивно искуство за учење што ви дава холистички поглед на нашето работење и како функционира.

Достапност: САД, Индонезија, Сингапур, Малезија, Тајланд, Африка

careers-management-trainee-program-wide

Програма за обука на дипломци

Оваа програма за ротација која трае од две до три години наменета е да ја забрза кариерата за избраните кандидати. Ќе работите на различни позиции во вашиот регион - на пример ИТ, Маркетинг, Продажба, Човечки ресурси (HR), Синџир на снабдување, Финансии, Исхрана или Дигитално производство - и ќе уживате во обуката и можностите за учење во текот на програмата.

Достапност: Европа, Блискиот Исток, Океанија, САД, Канада, Латинска Америка

careers-graduate-trainee-program


Да слушнеме што велат нашите колеги

Фредерике - студент работи во HR во Нордиските земји

Започнав како специјалист за кафе во Nespresso бутик во Копенхаген пред да почнам да работам како студент во Нордискиот HR Tим.

Програмата ’На компанијата Nestlé потребни ѝ се МЛАДИ (Youth)’ ми овозможи да стекнам многу нови вештини и нови знаења, а што се однесува до иднината, се надевам дека ќе можам да направам нешто значајно за Nestlé на ист начин како што Nestlé прави нешто значајно за мене.

meeting
careers-quote-frederikke

Кристофер - Студент, PhD обука во Институтот за здравствени науки на Nestlé, Швајцаријa

Проучувам како интрацелуларните и диететските метаболити влијаат на митохондриите и на клеточната биоенергетика. PhD програмата во Институтот за здравствени науки на Nestlé е единствено искуство кое ги проширува моите хоризонти и перспектива.

Учам од стручни научници кои работат во најсовремени лаборатории и добивам скапоцено знаење од професионалци - да ме подготват за светот на работата.

careers-rd-phd-program
Christopher

Минхал - Студент, Nesternship, Nestlé Пакистан

Предизвикувачко, инспиративно и трансформативно се зборовите што го дефинираат моето искуство во Nestlé.

Работењето на проекти за инклузивност, брендирање на работодавачи и ангажманот на младите беа можност да ги усовршам своите вештини преку професионален и личен раст.

employees discussing with student
Minhaal