Конференција за програмата „Nestle needs YOUth“

Најнови вестиSkopje,ное 12, 2013


В петок, 15 октомври, Nestlé ќе одржи конференција за паневропското лансирање на програмата „Nestlé needs YOUth”.

Цел на иницијативата е да им даде низа шанси за вработување на повеќе од 20.000 млади луѓе под 30-тата година од животот и да ги унапреди нивните можности и професионалните вештини.
Прес-конференцијата може да ја следите во 9.30 часот (CET) преку en webcast.

Говорници
- Лорент Фрекс, главен извршен директор на Зона Европа Nestlé SA
- Андрула Василиу, претставник на ЕУ за образование, култура, повеќејазичност, спорт, медиуми и за млади 
- Херман ван Ромпуј, претседател на Советот на Европа