NESCAFÉ Gold

NESCAFÉ Gold е мешавина од инстант кафе добиена од најфините зрна од Арабика, која од сега има и додаток од пржени зрна од кафе, мелени 10 пати пофино за да се ослободи целосно аромата од зрната.

NESCAFÉ GOLD во понудата е во поединечно пакување од 2g и во збирни пакувања – кесичка од 75g и во во стаклено пакување од 100 и 200g.

 

Сè почнува со NESCAFÉ
NESCAFÉ е омилената марка на кафе во светот во која уживаат поединците и семејствата во повеќе од 180 земји во светот. Со повеќе од 75 години искуство во изборот, пржењето и создавањето на врвно кафе не чуди податокот дека секоја секунда се пијат повеќе од 5.500 шолјички NESCAFÉ кафe. Aко сакате да дознаете повеќе, посетете го сајтот https://www.nescafe.com/

NESCAFÉ План
Oд 1960-те соработуваме со одгледувачите на кафе помагајќи им да одгледаат колку што может поквалитетно кафе преку воведување на напредни методи на одгледување. Секоја година директно работиме со повеќе од 170.000 одгледувачи на кафе. Со поддршка на одгледувачите во користењето на одговорни методи за одгледување на кафе обезбедуваме и идните генерации да можат да уживаат во  вкусните шолјички NESCAFÉ кафe.