Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé Gourmand

Префинетaта чоколадa Nestlé Gourmand е произведенa од најмазните зрна какао и од млеко. Зрната што се користат за производство потекнуваат од Гана и од Еквадор и се сметаат за најдобри и најквалитетни зрна.
Со комбинација од тие зрна се добива совршен баланс на какaо, овошни и цветни ароми на чоколадата Nestlé Gourmand.

Достапнa е дури во 6 вкуса: млечнa и црнa еквадор-чоколадa, млечнa и црнa со лешници, бадеми и суво грозје, како и млечнa и црнa чоколадa со цели бадеми!

Nestlé млечната чоколада со лешници, бадеми и суво грозје и Nestlé млечната чоколада се направени од зрна од Гана. Млекото во прав добиено низ посебен процес на производство им дава нота на карамела и млечна карамела (toffee). Потрошувачите од целиот свет секојдневно го докажуваат миризливото својство на ова чоколадо, со тенденција за ширење на веќе препознатливиот квалитет на сè поголем број вистински љубители.

Nestlé темната чоколада со лешници, бадеми и суво грозје со 47,8% какао, добиена е со комбинација на најквалитетните зрна од Гана и од Еквадор.

Најмногу какао (62%) од асортиманот на Gourmand содржи Nestlé Ekvador чоколадата. Токму со тоа својство го зазема првото место кај љубителите на здрава, вкусна и креместа чоколада што се топи. Високиот процент на какао ја прави не само вкусна за јадење туку и квалитетна чоколада за готвење.

Асортиманот на Nestlé луксузни чоколади се состои од NESTLÉ млечна и NESTLÉ црна чоколада со цели бадеми.
[{"page-content":[{"panelId":"" , "cols": [{"0":[]}]}]},{"widget-content":[{"panelId":"NESoneCol" , "cols": [{"0":[]}]}]}]