Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Вашeто работно искуство

Разновидност

Разновидноста допре само до врвот на најкорпорираните агенди, но во Нестле тоа е темел на она што го правиме со години. Силна, мулти-културна разновидност го оформи нашиот успех и култура. Напорно работиме за да се интегрираме во секоја заедница на која припаѓаме – и ја даваме највисoката вредност на единствената перспектива која нашите луѓе ни ја носат. Отворени сме за мотивациите кои лежат позади ова. И да, веруваме дека имаме социјална одговорност да ја промовираме различноста, но исто така знаеме дека тоа ги оформува нашите перформанси и не става во предност пред конкурентите.

Една од областите во која разновидноста ја прави најголемата разлика е мешавината од половите. Тоа го поставивме како приоритет за да се осигураме дека го правиме најдоброто од сите таленти – и од мажите и од жените. Пак ќе кажеме, ова не е така заради тоа што така треба да се направи – туку така е зашто нашиот потенцијал ќе го достигнеме само ако нашите луѓе го достигнат својот потенцијал претходно. Па затоа, напорно работиме за да развиеме средина, култура и лидерски пристап кој обезбедува подеднакви можности за секого, на секое ниво.

Здравјето на вработените и добробитта

Нашата визија и вредностите треба да го обликуваат тоа што го правиме.  Цврсто веруваме дека истите треба да ги живееме и искусуваме секојдневно. Пружајќи им на нашите луѓе здрав начин на исхрана и спортски активности, самите го подджруваме нашиот принцип „во здраво тело, здрав дух“, и ја создаваме здравата работна сила која не издовјува.

Имајќи го ова на ум, повеќето од нашите пазари ги имаат имплементирано Програмите за Здравје и Добробит на Вработените кои ги одразуваат специфичните потреби и очекувања на своите луѓе. Овие програми вклучуваат планови за регулирање на  тежината, превенција од болести, дневна грижа за децата, флексибилни шеми и работни аранжмани.

Заштита и Здравје

Нестле во својата основа ја носи грижата за потрошувачите, за заедниците на кои припаѓа и најзначајно, за нашите колеги. И не е изненадувачки тоа што, заштитата и здравјето се нашата основа во се што правиме. Во оваа област не прифаќаме компромиси. Еден несреќен случај е премногу за нас. Во тој случај, фокусот е  ставен на изнаоѓање нов и многу поинспирирачки начин за да го вклопиме секого во бизнисот со овие случаи и да се надоградуваме на успехот кој веќе го имаме.  Нашата програма за здравје и заштита е унапредена значително, но се стремиме кон тоа да имаме нула несреќни случаи, а тоа значи дека треба и да го водиме светот според нашиот начин на размислување и практики.

Се надеваме дека ова ви ја доловува смислата на посветеност што ја имаме кон нашите луѓе. За повеќе информации во врска со нашите перформанси на тема Разновидност, Здравје и Добробит за Вработените, Заштита и Здравје и други теми поврзани со луѓето, посетете ја нашата страна за Создавање Заеднички Вредности.