Сладолед

Сладоледите BEST со врвен квалитет, со најдобрата чоколада и со внимателно одбраните состојки се неодоливо вкусна комбинација за вистинско задоволство!

Уживајте во секоја пригода

Засладете го и освежете го секој ваш ден со Nestlé сладоледи! 
Комплетниот асортиман на Nestlé сладоледи ви нуди задоволство со различни вкусови за уживање во секоја пригода...

Историја на сладоледи

Приказната за сладоледот започнува во древна Кина, каде што на кралските дворови правеле мешавина од мраз и млеко и добивале благ десерт што се смета за претходник на денешниот сладолед.