Житни снегулки

Идеални за почеток на прихранувањето! Содржи пробиотици – корисни бифидобактерии кои го штитат организмот и го зајакнуваат имунитетот на детето.

Не содржат додаток на шеќер, со што се спречува навиката за благ вкус, можноста за појава на кариес, како и можно дебелеење. Лесно се варат, поради посебниот процес на производство. Направени се од осум жита (пченица, ’рж, јачмен, пченка, ориз, просо, сорго, овес), богати се со влакна, што е важно за добра подвижност на цревата, а со тоа и за побрзо варење.

Се приготвуваат со млеко што детето вообичаено го пие – мајчино млеко или млечен препарат по избор, , додека пак новите Nestle житни снегулки Sinlac се приготвуваат со вода..

Прекрасниот вкус на житните снегулки Nestlé им се омилени на сите деца! Може да одберете од следниве вкусови: ориз, пченка и ориз, 8 жита, 8 жита и мед, 8 жита и какао, 8 жита и бисквит, овес и суви сливи (функционалните житни снегулки се наменети за бебиња кои имаат проблем со запек или со нередовно празнење на цревата) како и Sinlac (за исхрана во случај на интолеранција на млеко, соја и на глутен).

Nestlé-житни снегулки – единствени на пазарот кои содржат пробиотици!

 Повеќе информации