Nestlé Nutrition

Нашата визија и ветување

Со помош на прехрамбените производ засновани на научни достигнувања, Nestlé Nutrition помага за подобрување на квалитетот на животот, го подобрува здравјето и се грижи за посебните потреби на потрошувачите во сите аспекти на животот.

Повеќе детали


Во средината на 1860-тите години Хенри Нестле, квалификуван фармецефт, започна да проучува различни комбинации на кравјо млеко, пченично брашно и шеќер, обидувајќи се да прошири изборот на исхрана за децата кои мајките не можеле да ги дојат.