Nescafé Gold

NESCAFÉ Gold 

NESCAFÉ Gold има опојна арома и мирис на ,,штотуку пржено,, бразилско кафе. NESCAFÉ Gold е добиено со совршена комбинација на најфини зрна кафе, со најголем удел на зрна на  Arabica, со блага јачина и заводлива арома.

NESCAFÉ Gold е кафе добиено со процес на смрзнување при што претходно смрзнатиот екстракт од кафе се подложува на повторно загревање под низок притисок за да испари вишокот вода и настанат кристалчиња од кафе.
NESCAFÉ Gold Decaff   
NESCAFÉ Gold, исто така, има безкофеинска варијанта, опојна арома и воодушевувачки вкус за љубителите на кафе кои преферираат кафе без кофеин.
Совети за подготовка:
1 лажиче кафе (2 g) да се прелие со 150ml врела (која не врие, околу 80 C) вода. Се додаваат шекер и млеко по желба.
Секогаш подготвено да Ве освежи експресно додека патувате, спортувате или Ви треба енергија за забрзан ден.