Nescafé Classic

NESCAFÉ CLASSIC е омилено кафе во светот, а може да се најде речиси во 
секоја земја на планетава. NESCAFÉ ја  прослави 75. годишнина на постоењето. Секоја секунда 5.500 луге насекаде во светот уживаат во вкусот на кафето NESCAFÉ.

NESCAFÉ CLASSIC е произведено од  врвни зрна кафе со потекло од Бразил.
NESCAFÉ CLASSIC се добива од внимателно одбрани зрна кафе со иста постапка како и традиционално прженото (мелено) кафе која натаму продолжува со посебна постапка за добивање гранули. На самиот почеток, зрната се мелат и пржат, потоа се заготвуваат. На крај се отстранува талогот, со посебна технолошка постапка - со прскање топол воздух се извлекува водата која испарува и остануваат гранулите  на кафе. NESCAFÉ CLASSIC се состои од 100% Robustа кафе со интензивна арома, силен и богат вкус на кафето - идеална рецептура за започнување на вашиот ден. Classic „буди и придвижува “, дава поттик за одличен почеток на денот.

NESCAFÉ CLASSIC MILD е комбинација на Robusta и Arabica зрна кафе, со нежен вкус со помалку горчина, а силно дејствување. Погодно за будење, но и за конзумација во текот на целиот ден.


NESCAFÉ CLASSIC STRONG е 100% Robusta кафе, со силен вкус и поинтензивна арома од  кафето NESCAFÉ CLASSIC , добиено со посебен процес на пржење на кафето, за оние кои сакаат  силно кафе.


NESCAFÉ CLASSIC Decaffeinated ги содржи сите квалитети на вашето омилено кафе, само без кофеин, што го прави совршено за мирен почеток на денот.