Чоколади

Опасно добра чоколада од крцкава вафла, карамела, крцкави жита, прелеано со млечна чоколада.

Дозволете си едно лавовско задоволство со вообичаениот или бел Lion!

Дали знаевте?

Приказната за чоколадата во Новиот свет започнала со племето Маја, кои пиеле темна напивка наречена cacahuaquchtl.

Чоколади

Компанијата Nestlé ја подржува индустријата за какао и фармерите низ таканаречен „какао-план“.